EDREMİT EKÜSAD`DAN GENÇLİK ŞÖLENİ”

EDREMİT EKÜSAD`DAN  GENÇLİK ŞÖLENİ”

Balıkesir`in Edremit ilçesinde Edremit Kültür ve Sanat Derneği Başkanlığı (EKÜSAD) kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını Şükrü Tunar Kültür Merkezinde 26 Nisan'da yapılacak olan `Gençlik Şenliği` ile sergileyecek.








Edremit
ilçesinde Edremit Kültür ve Sanat Derneği Başkanlığı (EKÜSAD) kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını Şükrü Tunar Kültür Merkezinde 26 Nisan'da yapılacak olan `Gençlik Şenliği` ile sergileyecek.

Edremit ilçesinde 1991 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Edremit Kültür ve Sanat Derneği (EKÜSAD) 1991 yılından bu yana sayısız etkinliğe imza atarken, 21 yılda 7 bin 500 civarı öğrenci yetiştirdi, 1200'in üzerinde yetiştirdiği öğrenci Güzel Sanatlar Akademilerine ve diğer Fakültelere girdi.

2011 – 2012 öğretim yılından bu güne Edremit Kültür ve Sanat Derneği Edremit Lisesi karşısında Serpil Aratmanı Pasajı içerisinde çalışmalarını sürdüren Edremit Kültür ve Sanat Derneği, 275 kursiyere TSM ve bağlama, Resim, Gitar, Halk Oyunları, Keman, Mandolin, Dans ve Şan dersleri verip sanatçı yetiştirmeye devam ettiği açıklandı.



Bu güne birçok sanatsal, edebiyat ve kültürel etkinliklere imza atıp binlerce sanatçı yetiştiren EKÜSAD, 2011-2012 eğitim sezonunda Gitar, Keman öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Şükrü Tunar Kültür Merkezindeki `Gençlik Şenliği`nde halkla buluşacak.


26 Nisan 2012 Perşembe Günü Saat 20.00`de Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde yapılacak olan ve sunumunu Özlem Can'ın yapacağı `Gençlik Şenliği`ne tüm Edremit halkını davet eden EKÜSAD Başkanı Yusuf Şeflek, "Geleceğimizin güvencesi, Cumhuriyetimizin kurucusu gençlik ile Ulusal Kurtuluş mücadelesinin başlangıç noktasında buluşacağız. EKÜSAD`ın amacımız gençlerimizi güzel sanatlar, müzik seminerleri yanı sına Güzel Sanatlar ve diğer Fakültelere giriş için hazırlık eğitimi veriyoruz. Dernek olarak sanatsal, edebiyat ve kültürel etkinliklere başarı ile imza atıp yerel ve milli kültürümüzden gelen çalışmaları da gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz" dedi.

Kursiyerlerin çok kısa sürede aldıkları müzik eğitimi sayesinde bu gün başarı ile ailelerine konser verecekler” diyen Başkanı Yusuf Şeflek, Öğrencilerimi ve bize güvenen ailelerini kutladı ve geleceğin müzisyenleri Edremit'ten çıkacağını söyledi.

26 Nisan 2012 Perşembe Günü Saat 20.00`de Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde halka açık olarak yapılacak olan EKÜSAD`ın Gençlik Şenliği, Keman Öğretmeni Naver Başak'ın öğrencilerinden Keman Dinletisi, Gitar Öğretmeni Yusuf Şeflek'in öğrencilerinden Gitar Dinletisi yanı sıra Grup Pandoranın programı ile şenlik devam edecek.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı